fbpx

Trainer Jolien

Jolien is reeds enkele jaren actief in de fitness. Eerst hobby-matig, later competitief en nu ook als personal trainer. Zoals bij velen is hier een wake-up call aan vooraf gegaan.

Haar leven leek te verlopen als dat van een normale twintiger, tot zij te kampen kreeg met een eetstoornis (anorexia nervosa). Het begon met onschuldig enkele kilo’s afvallen, maar groeide echter uit tot een afkerige relatie naar eten toe. Op slechts een half jaar tijd daalde haar gewicht van 65kg naar 47kg.

Lange tijd leek deze situatie een slecht einde te kennen, maar net op tijd ontdekte ze haar passie voor fitness. Deze bleek haar redding in de strijd tegen haar eetstoornis. De honger om te kunnen trainen, vertaalde zich in een honger naar eten. Langzamerhand genas haar lichaam van het tekort aan energie dat het uiteindelijk 2 jaar had moeten verduren en verbeterde haar relatie met voeding. Fitness veranderde haar fysiek van vel-over-been naar een mooie hoeveelheid spiermassa, maar het veranderde haar ook mentaal. Van iemand die eten zag als een noodzakelijk kwaad naar iemand die weer kan genieten van eten.

In deze periode leerde ze ook hoe belangrijk de hulp van anderen was in dit proces. Dit was haar drijfveer om personal trainer te worden, om andere te kunnen bijstaan in het bereiken van hun doel, zowel op fysiek als mentaal vlak. Jolien staat met haar eigen ervaring en enthousiasme voor je klaar.