fbpx

Trainer Bart

P2I – Personal Training werd opgericht door Bart Ellebaut in 2016, toen nog gewoon onder de naam Progress 2 Improve.

Jaren geleden was Bart Ellebaut erg actief in de sport, voornamelijk basketbal en fitness, maar moest wegens knieproblemen de competitiesport verlaten.

Toen hij echter zijn hogere studies heeft aangevat, zijn door het studentenleven, ook heel wat kilo’s erbij gekomen en woog hij plots 132 kg.

Zijn ongezonde levensstijl van veel koffie en cola, gecombineerd met regelmatig belegde broodjes en fastfood, hebben zich uiteindelijk ook gewroken op zijn gezondheid. Bij een controle aan de cardioloog bleek hij een hartslag in rust te hebben van 120 slagen/ minuut en een bloeddruk van 200 / 100. En moest dus meteen aan de bètablokkers beginnen.
Deze problemen zorgden er voor dat hij nog minder actief was en de problemen werden steeds erger, tot hij op de jonge leeftijd van 27 jaar reeds 2 bètablokkers per dag moest nemen.

Bart werd zich echter bewust van zijn probleem toen hij wou spelen met zijn 1-jarige zoon en hij na enkele minuten reeds buiten adem was. Dit was niet de vader die hij zich had voorgesteld te zijn en waar zijn zoon naar op kon kijken. Toen besloot hij er iets aan te doen.

Op internet ging hij zoeken naar een goede personal trainer, maar deze waren erg duur en waren moeilijk te combineren met zijn familiaal leven.
Toen besloot hij om steeds meer en meer te gaan opzoeken en alles zelf te beginnen doen.
Hij liep regelmatig vast en stond voor vele tegenstrijdigheden die op het internet circuleerden. Toch bleef hij zich inzetten voor zijn doel.
In amper 1,5 jaar tijd was zijn gewicht gedaald tot 90 kg en had hij nog een vetpercentage van 15%.

Maar ook op gezondheidsvlak had dit zijn effect. Zo was zijn bloeddruk verlaagd tot een normale waarde van 120 / 70 en een rusthartslag van 56 slagen / minuut. In samenspraak met de cardioloog werd gedurende die periode ook afgebouwd in medicatie en was hij na 1,5 jaar volledig vrij van de medicatie. Een echte overwinning.

Hoe het groeide tot een personal trainingszaak

Toen hij toch contact had opgenomen met enkele personal trainers stootte hij steeds op dezelfde problemen. Een erg eentonig voedingsschema en/of een trainingsschema met oefeningen die hij onmogelijk kon uitvoeren, aangezien ze steeds voor de in de fitness waren.
Hij moest namelijk vele avonden thuis trainen, daar zijn toenmalige vrouw nog avondschool volgde.
Hoewel dit meermaals werd gezegd, werd er geen rekening mee gehouden.

Toen hij plots wel een online coach vond uit Nederland en Australië die hem hierbij hebben geholpen, waren dit echte voorbeelden voor hem en besloot hij om zelf zijn diploma te behalen voor personal trainer. Hij wou mensen helpen en ondersteunen die in eenzelfde situatie zaten.

Zo is Progress 2 Improve onstaan.

Gedurende de jaren heeft Bart zich steeds verder ingezet en gespecialiseerd in het helpen van mensen met een drukke agenda door alles zo goed mogelijk in hun levensstijl te laten passen.

Ondertussen in P2I – Personal Training actief in België en Nederland, en worden eigen studio’s opgericht zowel in de regio van Vlaams-Brabant , regio Zoutleeuw, alsook nog steeds in West-Vlaanderen, regio Deerlijk.