fbpx

Groene curry met kip

Groene curry met kip

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 300g kippenborstfilet
  • 300g paprika
  • 100g ajuin
  • 200g paksoi/Chinese kool
  • 20g groene curry pasta
  • 100ml lichte room
  • peper en zout naar smaak
  • lente ui (optioneel)
  • verse koriander (optioneel)

Bereiding:

  1. Snijdt de ajuin, paprika en kippenborstfilet in blokjes. Snijdt de paksoi/chinese kool in reepjes.
  2. Verwarm een wokpan op een middelhoog/hoog vuur. Vet deze in met wat boter, olie of bakspray. TIP: ideaal is een spray. Op deze manier kan je je pan invetten met voldoende vetstof, waarvan het aantal calorieën verwaarloosbaar is.
  3. Bak de kippenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de ajuin en paprika toe en roerbak een 2 à 3 minuten. 
  4. Voeg de currypasta en lichte room toe en roer onder de kip en de groenten.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout en laat even sudderen.
  6. Voeg de paksoi/chinese kool toe en laat enkele minuten meesudderen totdat deze gaar is.
  7. Werk af met lente ui en verse koriander indien gewenst. Serveer bijvoorbeeld met een portie rijst of couscous.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 278
  • Eiwitten: 41g
  • Koolhydraten: 14g
  • Vetten: 6g

Voedingswaarden met 150g gekookte rijst:

  • Calorieën: 460
  • Eiwitten: 45g
  • Koolhydraten: 56g
  • Vetten: 6g